Segedínsky guláš

Potrebujeme: olej, 1 cibuľu, bravčové stehno cca 500g, 2dcl mlieka, kyslá smotana, 1PL hladká múka, bobkový list, rasca drvená, soľ, čierne korenie, červená paprika mletá, kvasená kapusta (800 až 1000g).

Ako na to: na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Umyté mäso nakrájame na malé kocky a orestujeme na cibuľke, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, červenú papriku a bobkový list a podlejeme vodou. Necháme podusiť cca 20 - 25 minút, do zmäknutia mäsa. Pridáme kapustu, pridáme ešte trocha vody a necháme podusiť cca 10 -15 minút. V cca 2 dcl mlieka rozmiešame kyslú smotanu a 1 lyžicu hladkej múky. Pridáme k mäsu a kapuste a povaríme ešte 10 minút.

Podávame s knedľou.