
Sacherova torta z mikrovlnky
Potrebujeme: 2 horké čokolády na varenie, 1 veľké maslo, 100g polohrubej múky, 80g kryštálového cukru, 3 vajcia, 1KL prášku do pečiva, strúhanka, lekvár (marhuľový), šľahačka na ozdobenie.



Ako na to: nad parou si rozpustíme polku masla a ¾ jednej čokolády. Ďalej si v miske vyšľaháme 3 vajcia plus cukor, pridáme prášok do pečiva a pomaly vsypeme múku. Do zmesi vlejeme rozpustenú čokoládu a ešte poriadne vyšľaháme. Takto pripravenú hmotu nalejeme do jánskej misy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali strúhankou. Dáme do mikrovlnky na 750W alebo vysoký stupeň na 5 minút. Potom ešte 3 minúty necháme odležať v mikrovlnke. Vychladnuté cesto vyklopíme, prerežeme napoly. Prvú časť korpusu natrieme hrubšou vrstvou marhuľového lekváru, položíme druhú časť korpusu a vrch a boky torty natrieme tenšou vrstvou lekváru.


Polku z druhej čokolády a zvyšok masla si ešte raz roztopíme nad parou a necháme mierne vychladnúť, aby čokoláda trochu stuhla a polejeme ňou tortu. Pri servírovaní použijeme na zdobenie šľahačku.




