Mascarpone s jahodami

Potrebujeme: 1 mascarpone, 1 smotana na šľahanie, 1 vanilínový cukor, jahody (podľa chuti, na jedno mascarpone asi tak jedna menšia umelá dóza), granko.

Ako na to: jahody si môžeme pripraviť dvoma spôsobmi, nakrájať na kúsky alebo ako v našom prípade robotom rozsekať na dreň (sekáme len krátko). Ak sme priaznivcom naozaj sladkých dobrôt, do takto pripravených jahôd vmiešame jednu polievkovú lyžicu kryštálového cukru. Do misky si dáme smotanu, mascarpone a vanilínový cukor a všetko spolu vyšľaháme na krém. Do pohárov postupne vrstvíme jahody s krémom.

Nakoniec posypeme grankom a dáme odležať a stuhnúť do chladničky. TIP: Mascarpone s jahodami výborne chutí, ak máme množstvo jahôd a krému približne v pomere 1:1.