Kurča s klobáskou na víne

Potrebujeme: 600g vykostených kuracích stehien alebo prsia, 2-3 klobásky na pečenie, 2 cibule, 2dcl červeného vína, 1dcl kečupu, soľ, korenie, akúkoľvek zmes korenín a byliniek (môže byť aj pikantná, ak máme chuť).

Kurča s klobáskou na víne

Ako na to: mäso si umyjeme, očistíme, osolíme, okoreníme a prekrojíme na dve tri časti. Cibuľu si nakrájame na polmesiačiky, klobásku na tri, štyri časti. Na spodok pekáča si dáme cibuľu, ktorú osolíme. Na cibuľu si naukladáme striedavo mäso s klobásou. Do vína pridáme kečup, zamiešame a podlejeme ním mäso. Nakoniec mäso posypeme zmesou korením a byliniek. Dáme zakryté piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 60-70 minút, respektíve do upečenia mäsa a klobásky.

Kurča s klobáskou na víne

Kurča s klobáskou na víne

Kurča s klobáskou na víne

Kurča s klobáskou na víne

Posledných 20 minút pečieme odokryté. Podávame s ryžou alebo s čímkoľvek načo máme chuť.

Kurča s klobáskou na víne