Hovädzie s paradajkovou omáčkou

Potrebujeme: hovädzie mäso (stehno, orech. K mäsu pridáme ešte ošúpanu celú cibuľu, petržlen, mrkvu a inú polievkovú zeleninu, vegetu a už si len urobíme slížiky a máme kvalitný hovädzí nedeľný vývar), olej, cibuľa, hladká múka, pasírované paradajky, nové korenie, bobkový list, soľ, cukor.

Ako na to: umyté mäso si dáme uvariť do vývaru (varíme minimálne 1,5 hodiny). Na oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme 1,5 lyžice hladkej múky a chvíľku popražíme. Zalejeme vodou a dobre rozmiešame, pridáme pasírované paradajky, osolíme, pridáme korenie a necháme povariť cca 10 minút. Ak je omáčka príliš hustá pridáme ešte trocha vody. Nakoniec dochutíme cukrom.

Mäso vyberieme z vývaru a nakrájame na plátky. Podávame s knedľou.