
Horčicovo-medové kura
Potrebujeme: Kurča bez drobkov, 2PL dijonskej horčice, 2PL medu, 3PL olivového oleja, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie.



Ako na to: rúru si dáme zohriať na 200 stupňov. Kura si dobre umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme - aj zvnútra. Dáme na pekáč, podlejeme cca 1,5dcl vodou a dáme nezakryté piecť do vyhriatej rúry. Medzitým si dáme do misky horčicu, med, olivový olej a pretlačený cesnak. Dobre zamiešame. Kura vyberieme z rúry a potrieme ho horčicovo-medovou omáčkou - použijeme polovicu omáčky. Kura pečieme asi tak 1,5 hodiny (v teplovzdušnej rúre program bez ventilátora), v strede pečenia kura otočíme a potrieme druhou polovicou omačky. Počas pečenia kura ešte jeden, dva krát vyberieme a oblejeme výpekom z pekáča.


Podávame s čímkoľvek na čo máme chuť, ale výborne chutí s ryžou a nejakým zaváraným ovocím.




