Grilovaná špargľa

Potrebujeme: zelenú špargľu (môžeme použiť aj bielu, ale zelená je chutnejšia a jemnejšia, biela je „drevnatejšia“), schwarzwaldskú šunku (prošuto alebo akákoľvek iná šunka), soľ.

Ako na to: Šparglu si umyjeme a konce asi tak 2cm odrežeme (keď použijeme bielu špargľu, tak tú škrabkou ošúpeme). Dáme variť do osolenej vody na 5 maximálne 7 minút. Hlavičky nemusia byť pod vodou, uvaria sa v pare. Varíme pod pokrievkou. Uvarenú špargľu scedíme, necháme vychladnúť a po tri kusy balíme do šunky.

Takto pripravenú špargľu chvíľku pogrilujeme z každej strany. Môžeme použiť akýkoľvej gril – my sme použili kontaktný elektrický gril, alebo si špargľu urestovať na panvici. Podávame ako súčasť grilovacieho menu, alebo s pečenými zemiakmi s nejakým dobrým dresingom.