Bravčová pečeň na víne

Potrebujeme: bravčovú pečeň, 2 cibule, 1 zelená paprika, 2dcl červeného vína, 2dcl vývaru (alebo v horúcej vode rozmiešaná 1PL vegety), 1dcl kečupu, olej, korenie, soľ.

Ako na to: cibuľu si nakrájame na polmesiačiky, papriku na rezančeky. Pečeň si umyjeme a nakrájame na kocky. V hrnci si rozohrejeme olej, pridáme cibuľu s paprikou a dosklovita restujeme. Pridáme pečeň a ďalej chvíľu restujeme. Keď sa nám pečeň stiahne, pridáme víno, vývar (horúcu vodu s vegetou) a korenie. Zakryjeme pokrievkou a približne 25 až 30 minút pomaly dusíme. Počas dusenia občas premiešame. Na záver, keď je už pečeň takmer mäkká, pridáme kečup, premiešame a podusíme ešte 5 minút.

Nakoniec osolíme podľa chuti. Podávame s ryžou.