Bolonské špagety

Potrebujeme: 1ks cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 500g mleté mäso, 500ml pasírované paradajky, čerstvá bazalka, majorán, soľ, čierne korenie, štipka trstinového cukru, olej, špagety, strúhaný syr.

Ako na to: očistíme si cibuľu a cesnak. Cibuľu nakrájame na jemno. Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme cibuľku, ak je cibuľka zlatej farby prelisujeme k nej cesnak. Postupne pridávame mäso po malých častiach. Orestované mäso osolíme, okoreníme a zalejeme pohárom vody, zakryjeme prikrývkou a dusíme cca 15 minút. V osolenej vode uvaríme špagety. Ak je mäso mäkké a voda odparená, pridáme pasírované paradajky a majorán, varíme cca 5-10 minút. Pridáme bazalku a dochutíme štipkou cukru.

Bolonské špagety

Bolonské špagety

Bolonské špagety

Bolonské špagety

Špagety podávame so strúhaným syrom, najlepšie s parmezánom a ozdobíme bazalkou.

Bolonské špagety